Clublok. H.C.R. Leemreis Spalstr. 40 Hengelo Gld

 

 

Hier begon het in 1954 op één biljart

De vereniging werd in 1954 opgericht door o.a. Henk Boerman, Jan Denkers, Joop Momberg en Gerrit Klein Winkel in het  "Feestgebouw" zoals Concordia aan de Raadhuisstraat werd genoemd in de volksmond. Er werd gestart met één team welke later in het jaar zich aansloot bij de "Koninklijke".
Vanuit de eerste jaren is weinig bewaard gebleven

Op deze foto staan enkele biljarters van het eerste uur met o.a. Jan Denkers, Joop Momberg, Antoon Wansink. Alle namen zijn niet bekend helaas

Op deze foto uit de zestiger jaren staan v.l.n.r.
Henk van Dam, Wim Veenhuis, Gunter Staal, Wim Teunissen en Wim Hilferink


Een groot toernooi werd in 1969 georganiseerd namelijk de Ankerkader 47-1 ereklasse nationale finale.

Toenmalig bestuur v.l.n.r. Jan Denkers, Gerrit Klein Winkel, Henk van Dam,
Gunter Staal en Theo Ibink.
Tussen Henk van Dam en Gunter Staal zit Hans Vultink

 

 

 

Hans Vultink werd overtuigend kampioen 


 


Op deze foto staan de finalisten van de Grote Prijs van Hengelo in 1979 v.l.n.r.
Staande Riny Luimes, Jan Blom, Hans Evers winnaar, Wim Teunissen 2e plaats,   ....Takkenkamp, Henk Meerbeek


zitten Jan Tijdink 3e plaats, Henk van Embden en Harrie Hendriks

 


 


Op deze foto ziet u de huldiging van de eerste ereleden in het bestaan van de biljartvereniging Henk Boerman en Gerrit Klein Winkel.
op de foto v.l.n.r. Gerrit Klein Winkel, Gerda Boerman, Henk Boerman en burgemeester De Boer die een


 wandklok als herinnering uitreikte.

 

Gerrit Klein Winkel overleed op 19 oktober 1995 en Henk Boerman overleed 28 oktober 2000


 De jubileumcommissie in 1979 bestond uit:
Wim Tesselaar, Henk Hesselink, Johan van Dijk, Johan Derksen en Arie te Slaa


Op deze foto staan de finalisten van een jeugdtoernooi in 1985 v.l.n.r.
Robert Haverkamp, Raymond Joly, Gitte Boerman, Michiel Jansen, Patrick Jansen en Mark Jansen


in december 1985 werd door Concordia'54 als eerste vereniging binnen district Doetinchem het zwarte tenue ingeruild voor kleur

op deze foto staan
Alois Groot Bruinderink, Henk Hesselink, Dick Teunissen, Johnnie Pelskamp, Dik de Berk, René Groot Bruinderink, Bennie Besselink, Jan Oortgiesen, Marius hartemink, Wim Groot Bruinderink, Theo Ibink, Wim Boerman, Theo Dimmendaal, Gerrit van der Lende, Jan Roelofsen, René Jolij, Arie te Slaa, Derk Jansen, Henk Boerman, Willy Derksen, Herman van Haarlem, Wim Welmers en Jan Klein HekkelderIn 1990 moesten we helaas afscheid nemen van ons clublokaal aan de Raadhuisstraat daar Wim en Ada Boerman die als uitbater fungeerden de zaak ging sluiten door omstandigheden. Wij, als vereniging betreuren nu heden ten dage nog steeds deze beslissing. We hebben in de 36 jaar daar vele mooie herinneringen liggen en zullen altijd dankbaar zijn voor het vele goede wat wij daar mochten beleven. Nogmaals vanaf deze plek willen wij Gerda, Henk (overleden in oktober 2000), Ada en Wim bedanken voor deze prachtige periode.


 


Op deze foto staat Theo Dimmendaal die van 1985 tot 1992 als voorzitter fungeerde. Hij was voorzitter tijdens de  verhuizing naar Hotel Leemreis  waar we zeer hartelijk werden ontvangen.

 


 


Op deze foto staan de finalisten van de nationale finale toekomstklasse jeugd in februari 1992


Op de bovenste foto zie je de eindstand

 


 

Dit zijn de deelnemers van de Nederlandse finale driebanden eerste klas in 1994 met in hun midden bondsofficial Henk Vorenkamp. Henk Boom rechts  zittend op biljart werd kampioen.


De deelnemers en arbiters tijdens de finale driebanden 2e klas december 1996

Op deze foto staan de finalisten met Harrie Mentink uit Wichmond (2e van links) die met de eer ging strijken


 


Hier werd op 21 januari 2002 door leden van onze vereniging Tonny Visser naar de kerk gedragen vanaf Hotel Leemreis (ons clublokaal)

Wij bewaren aan hem hele goede herinneringen zeker in de aanvangsperiode met de samenwerking tussen clublokaal en vereniging. Hij wist voor de vele werkzaamheden binnen het district  zich gewaardeerd als
lid van verdienste van district Doetinchem en Omstreken

 


Op de ledenvergadering van 10 juni 2004 werd besloten om de leden Theo Ibink en Willy Derksen te benoemen als ereleden. Theo die toen al reeds ziek was wist dit zeer te waarderen.
Theo was in de meer dan veertig jaar een actief lid en heeft bestuurswerk en heel veel hand en spandiensten verricht bij de vele wedstrijden die wij organiseerden. Nooit was haast een beroep op hem tevergeefs. Hij overleed op 29 oktober 2004 en werd door leden van onze vereniging in en uit de kerk gedragen. Op de foto boven Theo met de oorkonde die hij trots laat zien.

 


Willy Derksen heeft ook een lange biljarttraditie achter de rug en ook vele jaren lid van ons bestuur. In de tijd dat hij zijn zaak aan de Spalstraat had was hij ook een gulle sponsor.


Willy heeft na enkele jaren van onderbreking de biljartdraad weer opgepakt en speelt nu in één van onze recreantenteams

 


 

De Grote prijs van Bronckhorst.

 

           Wim Berenpas wint bij het driebanden

WIM BERENPAS  van biljartvereniging De keu wist ongeslagen de Grote Prijs te winnen.

In alle wedstrijden wist hij vanuit een grote achterstand zich telkens weer als winnaar uit de strijd doen komen.

De eindstand is: 1. WIM BERENPAS 36 PUNTEN 2. GERRIT VANDER LENDE 29 PNT
                         3. GERTIE TEUNISSEN 28 PNT en  4 JAAP VAN HERWAARDE 25 PNT


v.l.n.r. Wim Berenpas, Gerrit van der lende, Gertie Teunissen en Jaap van herwaarde

 

       Andre Gieling wint bij het libre de Grote prijs.

Op zondag was het de beurt aan de librespelers die in twee poules waren ingedeeld. Een poule met André Gieling (Concordia’54), Dick Posthouwer (Concordia”54) en Ben Beuling van Habi uit Halle was de ene poule die onder 1,50 gemiddelde speelt. De poule die boven de 1,50 speelt bestond uit Frans Notten (De Keu Hengelo), Bennie Haverkamp (Concordia’54) en Han Bruggink van de Velswijk. In elke poule gingen de beste twee over naar de kruisfinales. Dit waren Dick Posthouwer, Han Bruggink, André Gieling en Bennie Haverkamp. André Gieling en Han Bruggink wisten de halve finale te winnen en troffen elkaar in de finalewedstrijd om de 1e en 2e plek. André Gieling had zijn zenuwen beter onder controle en wist als winnaar van de Grote Prijs te eindigen. De strijd om de 3e en de 4e plaats was een prooi voor Dick Posthouwer.

 

 


v.l.n.r. Frans Notten, Bennie Haverkamp, André Gieling, Han Bruggink en Dick Posthouwer

 

Deze wedstrijden werden gehouden in het kader van het 50 jaar bestaan van de vereniging
de gehanteerde reglementen kunt u vinden door hier te klikken


Tijdens de finale van het district Doetinchem in de zesde klas libre 2004 is Diana Kuykhoven van biljartvereniging Concordia’54 ongeslagen kampioen geworden. In de biljartlocatie van biljartvereniging Concordia’54 bij hotél, café, restaurant Leemreis in Hengelo Gld werd deze finale gespeeld. Ze kreeg de overwinning echter niet cadeau want na vier rondes op zaterdag prijkte Gerry Posthouwer, ook van BV Concordia’54 met het hoogste moyenne fraai aan de leiding. Echter in de laatste drie ronden wist Gerry niet meer te winnen. Freek Barink van De Paasberg stond vierde na zaterdag, wist Gerry onderuit te halen en hiermee schoof hij op naar de derde plaats. Jennytha Jansen van Concordia’54 die niet echt sterk speelde wist wel de punten te behalen die recht gaven op de tweede plaats.

De eindstand van dit mooie toernooi is:

 

     1. Diana Kuykhoven  (Concordia’54)12 pnt 0,68 Hoogste serie 5,
  2. Jennytha Jansen (Concordia’54) 8 pnt 0,55, Hoogste serie
     3. Freek Barink (BV De Paasberg) 8 pnt 0,48, Hoogste serie  5,
         4. Gerry Posthouwer (BV Concordia’54) 6 pnt 0,57 Hoogste serie 8,
5. Marina Diks (Scholtenhof) 6 pnt 0.44, Hoogste serie 4 
6. Andrea Diks (Scholtenhof) 2 pnt, 0,44, Hoogste serie 4
       7. Francis Koster (BV Concordia’54) 0 pnt 0,30, Hoogste serie 3. 
            
vlnr staand Jennytha, Freek, Gerry, Marina en Andrea
zittend de kampioene Diana en Francis

 

Bij de Gewestelijke wedstrijden eindigde zij als vijfde


RONALD BUIJTING KAMPIOEN BANDSTOTEN 2004-2005 

Door het district Doetinchem en omstreken worden vele kampioenschappen georganiseerd in diverse disciplines zoals het libre, driebanden en bandstoten.

Het is voor de getalenteerde biljarter voldoende om hun kunnen te laten zien. Hierbij is de mogelijkheid om door te stomen via regionale wedstrijden naar de landsfinale. Elke biljarter, hoog of laag niveau hoopt dit eens te mogen bereiken. Echter voor de minder getalenteerde speler is deze mogelijkheid er niet daar voor hun deze wedstrijden er doodgewoon niet zijn. Het districtsbestuur van Doetinchem en Omstreken vond dit geen goede zaak en wilde hierin verandering door een extra klasse toe te voegen aan het bandstoten. De overkoepelende bond KNBB vond het idee niet slecht en vroeg het Doetinchemse  biljartdistrict dit als proef te organiseren. Biljartvereniging Concordia’54 uit Hengelo Gld was wel te porren voor een experiment. In overleg met bestuurslid Ronald Buyting werd een opzet gemaakt waarbij elke deelnemer op zijn/haar niveau een goede kans maakt om een goed resultaat neer te zetten. Met het “Belgische puntensysteem” werd op zaterdag 22 en zondag 23 januari een finale gehouden waar door spelers, arbiters en publiek een heel positieve indruk overbleef.  Kortom voor herhaling vatbaar en in deze vorm zelfs voor uitbreiding naar regio en landelijk niveau in aanmerking moet komen. Een goed initiatief van het bestuur van Doetinchem en Omstreken. De wedstrijden bleken door de opzet spannend tot de laatste partij zeker door de puntentelling en de aantal caramboles die gemaakt moest worden op de sterkte van de betreffende speler. De eindstand van dit toernooi in zaal Leemreis is: 

1. Ronald Buyting 84 pnt moy 0.58, 2. Bert Masselink 71 pnt moy 0,54, 3. Derk Ooijman 68 pnt moy 0,38, 4. Raymonda Maas 66 pnt moy 0.44, 5. Gertie Derksen 65 pnt moy 0,43, 6. Jozef Schabbink 60 pnt moy 0,41, 7. Linda Dierssen 55 pnt moy 0,40, 8. Bertie Berendsen 53 pnt moy 0,43.


v.l.n.r. staand Jozef Schabbink Hoekje, Ronald Buyting Concordia'54, Bert Masselink Hoekje, Derk Ooijman Concordia'54 en Gertie Derksen Hoekje. gehurkt de Concordia'54 leden Raymonda Maas, Linda Dierssen en Bertie Berendsen


Terugkijkend op een leven vol intense ervaringen van vreugde en verdriet is overleden mijn lieve man en vader

THEO BEENING     

Dit is de aanhef van het overlijdensbericht afkomstig van Hermien en Ralph Beening.

Theo is ons ontvallen op dinsdag 16 augustus 2005 op 55 jarige leeftijd


 

 

 


Regiofinale libre 3e klas in zaal Leemreis te Hengelo Gld december 2005

Roelof Jansen uit Twello kwam als eerst geplaatste speler naar de Regiofinale en trof als tegenstander
Huib van Dokkum uit Duiven als tegenstander. Huib was als reserve opgeroepen daar Egging van de Sluis uit Ulft
helaas ziek bleek. Huib wist deze confrontatie te winnen. Gerrit Schepers van de Biester uit Enschede liet in de eerste
partij tegen Massay Olde Hanhof zien dat hij in vorm is door de partij in 21 beurten uit te maken.
Ondanks winst tegen Huib van Dokkum wist Henk Lam van Orderbos uit Apeldoorn zijn
tweede plek bij binnenkomst niet waar te maken. Hij speelde een minder gelukkig toernooi.
Edie Kingma van de Pommerans uit losser ontsteeg boven zijn kunnen en volgde Gerrit Schepers tot de vijfde ronde op de koppositie
echter hij verloor de vijfde en zijn zesde partij van respetievelijk Roelof Jansen en Marco Derksen uit Aalten.
Gerrit Schepers was door de verliespartijen van Edie Kingma reeds in zesde ronde kampioen
De partij tussen Gerrit Schepers en Edie Kingma werd een remise waardoor Marco Derksen de tweede plek behaalde.
 

De eindstand van dit gezellige toernooi op uitstekend materiaal (volgens de deelnemers) is:
1. Gerrit Schepers            13 pnt     2,99 moy,  H.S. 24;
2. Marco Derksen            10 pnt,     2,55 moy,  HS 18;
3. Edie Kingma                  9 pnt,     2,45 moy,  HS 14;
4. Roelof Jansen               8 pnt,     2,47 moy,  HS 20;
5 Chris Lieferink              8 pnt,     2,22 moy,  HS 17;
6. Huib van Dokkum          4 pnt,     1,99 moy,   HS 12;
7. Henk Lam                      2 pnt,     2,19 moy.,  HS 19;
8. Massay Olde Hanhof      2 pnt,     2,09 moy,  HS 14
 

vlnr staande Chris Lieferink, Huib van Dokkum, Massay Olde Hanhof, Henk Jansen en Henk Lam
       zittend Marco Derksen, Gerrit Schepers en Edie Kingma


Regiofinale driebanden 2e klas 20 t/m 22 oktober 2006

regiofinale driebanden 2e klasse bij BV Concordia

Op de foto de finalisten in Hengelo v.l.n.r. staande; van Ommen, Jos Giesen, Stan Scholten, Ton Liefting, Jaap van Lierop en Benni Knol, op de voorgrond: Joop Arink en René Groot Bruinderink.


In zaal Leemreis te Hengelo (Gld.), thuislokaliteit van BV Concordia ’54, werd deze finale gespeeld waar Jaap van Lierop, Herman v. Ommen en René Groot Bruinderink en Joop Arink reeds gepromoveerd waren. Zowel van Ommen als Groot Bruinderink wisten in de eerste partijen niet te winnen. Jaap van Lierop werd in zijn derde partij verrast door René die in 29 beurten zijn partij uitmaakte. Joop Arink ging na drie partijen alleen aan de leiding met zes punten en stond de koppositie niet meer af tot en met de vijfde ronde.
Na de zesde ronde was de stand 1. Jaap van Lierop 10 pnt moy 0,625; 2. Joop Arink 10 pnt moy. 0,466; 3e René Groot Bruinderink. Dus bij winst van de beide Doetinchemmers zou de eindstand een dubbele bezetting aan de kop hebben gegeven.
Echter Joop Arink van de Kroon uit Groenlo dacht hier anders over en zette in de finale partij in 18 beurten met series van 8 en 6 Jaap aan de kant.
De eindstand van dit toernooi was:
naam totaal gemaakte totaal algemeen hoogste Partij
deelnemer punten caramboles beurten moyenne serie moyenne
1 Joop Arink 12 173 335 0,516 8 1,388
2 Jaap van Lierop 10 165 253 0,652 5 0,757
3 René Groot Bruinderink 10 165 264 0,625 7 1,080
4 Herman van Ommen 8 169 317 0,533 6 0,657
5 Stan Scholten 8 157 321 0,489 5 0,454
6 Ton Lieftink 6 143 299 0,478 6 0,694
7 Jos Giesen 2 138 353 0,390 4 0,500
8 Benni Knol 0 117 340 0,344 5 n.v.t

Regiofinale Libre vierde klas 1,2 en 3 december 2006
 

Regiofinale Libre 4e klas bij BV Concordia

Deelnemers voorste rij:Martin Jurriens, Aart Berends, arbiter Elly Diks,
Jeroen Peters
achterste rij: Georges van den Daal, Bennie Rouwhorst, arbiter George Jansen,
Dennis van Wijk, Theo Groot Bruinderink en Henk Koster (kampioen)
In deze finale welke door alle deelnemers als een zeer gezellig en sportief toernooi genoemd werd was niet de beste speler kampioen maar werd de gelukkigste (misschien ook wel de gewiekste) speler kampioen.
Want na vier ronden stond Martin Jurriens als koploper met wel de beste uitzichten voor het kampioenschap. Hij had in de vierde ronde de beste partij van het weekend neergezet tegen Theo Groot Bruinderink met de hoogste serie van 24 en leek ongenaakbaar. Echter Jeroen Peters wenste niet mee te werken aan vroegtijdig kampioenschap van Martin door hem in 17 beurten te verslaan. Ook de zesde ronde liet Martin zich aftroeven door Bennie Rouwhorst die in 15 beurten uitging. Henk Koster bleef winnen en was in de zesde ronde al kampioen. In de slotpartij deeelden Koster en Jurriens de punten. Het toernooigemiddelde was met 1,95 zeer hoog. Zes spelers promoveerden dan ook. De eindstand is:


naam punten caramboles beurten moy. hoogste serie
HENK KOSTER 13 420 225 1,86 12
JEROEN PETERS 10 382 164 2,32 14
MARTIN JURRIENS 9 367 140 2,62 24
BENNIE ROUWHORST 8 404 175 2,30 14
THEO GROOT BRUINDERINK 6 359 190 1,88 12
AART BERENDS 4 308 175 1,76 12
GEORGES VAN DEN DAAL 4 361 215 1,67 14
DENNIS VAN WIJK 2 283 181 1,56 13
 

 

Gerard en Maria Visser 45 jaar getrouwd op 3 januari 2007


Tot onze grote ontsteltenis is onverwacht het bericht gekomen dat overleden is ons erelid

WILLY DERKSEN

Willy  betekende veel voor onze vereniging en we verliezen in hem een persoon die met zijn nodige humor 
altijd klaar stond als we een beroep op hem deden.

Hij heeft vele jaren een bestuursfunctie bekleed en tevens was hij in zijn tijd dat hij zijn zaak had als
clubsponsor ook financieel een stimulerend figuur.

We zullen hem gaan missen.

Wij wensen zijn familie al het sterkte toe in het verwerken van het verdriet.


Gerda Boerman overleden

Op donderdag 31 januari 2008 is overleden Gerda Boerman.

Gerda heeft vele jaren als een echte gastvrouw met grote hartstocht achter onze vereniging gestaan.

We zijn haar heel dankbaar voor deze.

Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.


 


Met ingang van seizoen 2008-2009 is Biljartvereniging het Hoekje opgeheven en hiervan melden een negental leden zich aan bij onze vereniging. Ze speelden reeds in seizoen 2007 - 2008 in ons clublokaal.Hieronder ziet u het laatste kampioensteam van het Hoekje in 2008

 


Totaal verslagen waren we door het bericht dat is overleden op zondag 28 september onze biljartvriend

Ronald Buijting

Ronald is in de jaren dat hij lid was van onze vereniging altijd zeer actief geweest.
Met een niet aflatende positieve instelling wist hij op humoristische wijze zich te manifesteren.

We wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Bestuur en leden van

Biljartvereniging Concordia’54


Tijdens de regiovergadering van Regio Noord Oost Nederland op woensdag 11 februari 2009 heeft Johan Taken vanwege zijn vele verdiensten voor de biljartsport de gouden erespeld van de KNBB ontvangen.

Johan heeft in ons district diverse bestuursfuncties vervuld en is ook nog een flink aantal jaren penningmeester geweest van de regio NON.

De gouden erespeld is hem namens de KNBB overhandigd door Evert Hulleman, voormalig voorzitter van de regio NON en momenteel bestuurslid van de sectie carambole van de KNBB.

Ook namens district Doetinchem en omstreken (Johan is erelid van het district) willen wij Johan bedanken voor zijn inzet en de uiterst prettige wijze waarop hij zijn taken vervuld heeft.

Johan van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding.

Excuses, overigens, voor de matige fotokwaliteit.

Wim Schmitz op 14-02-2009 om 21:04

 

Op dinsdag 19 mei 2009 is op 64 jarige leeftijd toch nog onverwacht JOHAN TAKEN  overleden.Johan heeft zijn sporen bij het biljarten ruimschoots achter gelaten.
Zo nam hij de taak van Jan Francois op jeugdige leeftijd over bij het district Doetinchem en omstreken.
Als biljarter wist hij ook enkele kampioenschappen op zijn naam te schrijven.
Hij is van Biljartvereniging het Averenck na het opheffen van café Michels naar het Hoekje gegaan.
In beide verenigingen was hij bestuurder waar een ieder veel waardering voor wist op te brengen.
Na het verlaten van het districtsbestuur waar hij erelid van werd bij het afscheid ging hij naar het gewest Noord Oost Nederland waar hij een uitmuntende penningmeester/bestuurder was.
Bij zijn afscheid in de winter van 2008 - 2009 kreeg  hij terecht de Gouden erespeld van de KNBB uitgereikt.
Johan kwam bij de recreanten van onze vereniging en later bij het opheffen van biljartvereniging het Hoekje ook als actief lid naar ons toe.
Vele plannen had hij nog tot de ongeneeslijke ziekte zich openbaarde.
Deze wedstrijd was er één die hij niet kon winnen, ondanks zijn niet aflatende gevoel voor humor en positieve instelling.

We zijn Johan dankbaar voor al hetgeen hij voor de biljartsport heeft betekend.

Wij wensen de familie en zijn vriendin veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.


Nationale finale 2e klas driebanden 11 t/m 13 december 2009

 

 

naam speler                                  punten caramboles  beurten   moyenne   h.s.  partijmoy.

RENÉ VAN LEEUWEN                      10        155        221        0.701        6    1.250
STAN SCHOLTEN                            10        170        282        0.602       6    0.833   
MARCO WOLFS                                8        158        229        0.689        11   1.666
MARTIEN GERRITS                         8        150        218         0.688        6    1.000
KEES PIJPER                                    6        139         251        0.553        6    0.862
HENDRIE NIEUWENHUIS               6        141        258        0.546        5    0.694
MARCEL DE PIJPER                          4        146        227        0.643        4    0.833
BEN VAN DER SCHAAL                    4        127        250        0.508        6     0.735


Jan Roelofsen benoemd tot Erelid

Tijdens de afsluitingsfeestmiddag op 28 maart 2010 werden 9 leden gehuldigd 
Mede doordat Jan Roelofsen vanaf 1974 als bestuurslid functioneert werd  hij
voor alle bewezen diensten en zijn 40 jarig jubileum benoemd tot ERELID

Voor de foto's van de andere jubilarissen klik hier

Tijdens  deze feestmiddag werd een demonstratie artistiek biljarten gegeven door Manfred Hekerle en
Martin van Rhee. Op de foto vlnr Manfred Hekerle<Jan Roelofsen, Fred Hofman en Martin van Rhee

 


ALEX TER WEELE         10     474     143     3,31     18     4,68
JAN HENDRIKS           10     492     153     3,21     26     4,68
GERARD WAANDERS    9     473     136     3,47     21     5,35
PAUL WISSINK             7     465     116     4,00     34     8,33
FRANK HULSHOF          6     449     121     3,71     38     6,81
JOS HAARLINK            6     396     130     3,04     23     4 ,41
RICHARD DE JONG      6     408     151     2,70     17     3,00
ARIE WENNEKES         2     397     120     3,30     25     4,68.


Nick van Wijnen kampioen Gewestelijk bandstoten 5e Klas
2  Henk Schulte
3  Martin Nijland
4  Rob Pelleboer
5  Harry Platter
6  Henk Overkemping
7  Tonnie Bisselink
8  Herald Nijhof

Voor wedstrijdverslag klik hier
Nick van Wijnen, hij werd 7e in de Nationale finale
 


ALex ter Weele werd hier kampioen

  naam   PNT CAR BRT MOY H.S partij moy    
  ALEX TER WEELE 7 14 525 133 3,94 27 5,76    
  MIKE NIJMAN 7 10 491 133 3,69 28 6,25    
 eindstand COR DE REE 7 10 504 149 3,38 19 3,94    
JOHN STAVENUITER 7 8 488 137 3,56 28 6,81    
  KASPER STURRE 7 6 450 162 2,77 16 5,35    
  RUUD VAN LOOSBROEK 7 4 373 141 2,64 13 3,40    
  FRANS KOOLEN 7 4 446 180 2,47 13 3,26    
  SJOERD BREAS 7 0 312 155 2,01 11 n.v.t.


Op zaterdag 30 augustus waren vier jubilarissen te vieren. Namelijk Arie te Slaa 40 trouwe jaren (op de foto samen met Ineke te Slaa). Vijf en twintig jaar lid waren op dat moment
Eddie Tangelder, links op de foto, Wim Groot Bruinderink en Jan Sanders (waren niet aanwezig tijdens de feestavond) Fred Hofman overhandigde de oorkondes die hier verbonden zijn.
voor meer foto's van de feestavond klik hier


Biljartvereniging Concordia ’54 25 jaar bij Leemreis (persbericht)

 

Het is dit jaar vijf en twintig jaar geleden dat de locatie aan de Raadhuisstraat met de naam Concordia zijn poorten helaas sloot. De daar zetelende biljartvereniging moest een beslissing nemen. Of doorgaan in een andere locatie of stoppen met de biljartactiviteiten.

Na ampel beraad werden diverse locaties bekeken en contacten gelegd. Bij de familie Visser die Hotel, café, restaurant en zaal beheren werd ook de vraag voorgelegd om hier te kunnen biljarten. De zoon Tonny was direct enthausiast. Hij wist zijn ouders samen met de strakke lobby van Willy Derksen en Freddy Hofman zover te krijgen om met de vereniging in zee te gaan. De beide biljarts die bij Concordia stonden werden door de familie Boerman heel geschikt aan de vereniging verkocht.

In de loop van de 25 jaar zijn hier in de zaal al een honderdtal toernooien afgewerkt van onderlinge toernooien, districtswedstrijden, Gewestelijke toernooien  tot en met een aantal Nationale kampioenschappen. In de eerste jaren werd de scepter gezwaaid door Gerard en Maria die langzaam maar zeker bij de biljartwereld veel waardering ondervonden en ondervinden door de prima verzorging tijdens de wedstrijden.

De vereniging Concordia’54 heeft geweldige jaren mogen meemaken tijdens de samenwerking. Lief en leed werden gedeeld waarbij het wegvallen van leden vaak zwaar is, in het bijzonder het veel te vroeg overlijden van Tonny Visser.

Voor enkele jaren terug nam Raymond het roer over van Pa en Ma (die nog steeds actief zijn gebleven voor de biljartvereniging). Hij blijkt ook een groot hart te hebben voor de biljartsport en toont zich elke keer weer een prima gastheer wat als resultaat heeft dat de spelers graag naar de Spalstraat in Hengelo komen.

Op 5 september werd een tijdens een informele bijeenkomst de familie bedankt voor de geweldige jaren die de samenwerking heeft opgeleverd.

Op de foto ziet u de voorzitter Fred Hofman die een gezandstraalde spiegel aanbiedt aan Raymond en zijn ouders Gerard en Maria wie de waardering van de vereniging uitspreekt, ook het bloemetje voor Maria is zeker op zijn plaats.

www.bvconcordia.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finale dagcompetitie DRIEBANDEN derde klas 2016 - 2017 in ons clublokaal

 

Met ingang van februari 2018 spelen de teams van Biljartvereniging de Keu ook in ons clublokaal

 

 

       

 

 


 3 teams als kampioen uit de bus 2e team werd 2e op het gewest 

 

 

 

   

 

 

 


 

 


 Fred Hofman erelid per 3 juni 2019 (hier gefeliciteerd door het andere erelid Jan Roelofsen)


 

 

       Op 128 juli 2019 is overleden René Jolij, Hij is van 1983 t/m 1988 bestuurslid geweest waarvan twee jaar voorzitter